donderdag 13 juli 2017 - Bree
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Voor de huidige bouw komt een nieuwe vleugel.  pabr

Ook opvang Gerkenberg verhuist naar Wiekersnestje

Kinderopvang breidt uit

Bree

Goed nieuws voor Breese gezinnen die een beroep doen op kinderopvang: het Wiekersnestje in de Sint-Jacobstraat wordt helemaal vernieuwd en breidt zelfs uit. Op korte termijn zal ook de kinderopvang op de Gerkenberg naar het Wiekersnestje verhuizen. Op die manier wordt alle stedelijke kinderopvang op één locatie ondergebracht.

De aannemer is al begonnen met de nieuwbouw aan het Wiekersnestje. Vanaf september zal ook het bestaande gebouw helemaal gerenoveerd worden. Schepen van Welzijn Jacques Leten (BROS): “De nieuwbouw van het ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik is dan in gebruik genomen. Dit betekent dat de campus in Bree -pal tegenover het Wiekersnestje- ter beschikking komt voor andere doeleinden. De kinderopvang zal dan ook tijdens de renovatiewerken verhuizen naar de voormalige revalidatievleugel van het ziekenhuis. Op die manier hoeft men slechts de parkeerplaats over te steken. Bovendien kunnen we voor deze tijdelijk aanpassingswerken heel wat verzorgingsmateriaal van de kraamafdeling van het ziekenhuis, zoals badjes en luiertafels, gebruiken.”

Gerkenberg 

De werken aan het Wiekersnestje moeten klaar zijn in het najaar van 2018. Leten: “Op dat moment zal de volledige kinderopvang op de Gerkenberg overgebracht worden naar het vernieuwde Wiekersnestje. Er komen dan ook zes opvangplaatsen bij: zo evolueren we van 42 opvangplaatsen op twee locaties naar 48 plaatsen op slecht één locatie. We kunnen dan ook overschakelen naar leefgroepen met een verticale werking, zodat de kindjes niet langer per leeftijd worden ingedeeld, maar net in groepjes met alle leeftijden samen. We spelen hiermee in op de ontwikkelingsnoden van baby’s en peuters om contact te hebben met kindjes van diverse leeftijden. De kinderopvang heeft de afgelopen jaren voor heel wat animatie gezorgd bij de senioren op de Gerkenberg. Deze verhuizing betekent echter niet dat men geen jong geweld meer over de vloer krijgt op de Welzijnscampus. De ruimte die er nu nog gebruikt wordt, stellen we vanaf dan ter beschikking van de Landelijke Kinderopvang: meerdere onthaalmoeders zullen dus ook in de toekomst in deze lokalen nog eens kinderopvang realiseren. Zo kan Bree ook op de lange termijn tegemoetkomen aan de vraag naar kinderopvang.” 

Zo zal het Wiekersnestje er na verbouwing uitzien. hbvl

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws