Provincie geeft Versnick steuntje in de rug

© BELGA

Geert Versnick, de Oost-Vlaamse gedeputeerde van Open VLD die ontslag heeft genomen na commotie over dure ingebrachte onkosten in Thailand, heeft niet gezondigd tegen het reglement. Dat is de conclusie van een spoedvergadering van het Oost-Vlaamse provinciebestuur gisteravond. er zal wel nog onderzocht worden of zijn onkostennota’s niet buitensporig waren.

gn

Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. Versnick nam eerder deze week ontslag nadat was uitgelekt dat hij dure onkostenvergoedingen had aangerekend op verschillende zendingen naar het verre Oosten.

Lees hier hoe Geert Versnick ten val kwam

Het Oost-Vlaamse provinciebestuur belegde gisyteravond een spoedvergadering omdat zij de onkostennota’s had goedgekeurd.Uit die vergadering blijkt dat volgens het bestuur hun gedeputeerde het reglement niet heeft overtreden.

“Er zijn acht zendingen naar Vietnam geweest telkens met een tussenstop in Bangkok. Bij vier daarvan heeft Versnick geen enkele kostenafrekening gedaan bij de provincie. In vier gevallen heeft hij dat wel gedaan, maar dat waren missies waarbij uitdrukkelijk voorzien was dat hij contact zou hebben met de Belgische ambassade in Thailand”, zegt gedeputeerde Stefaan Vercamer (CD&V).

Over de hoogte van de onkostenvergoedingen wil Vercamer zich nog niet uitspreken. Dat zal nog verder bekeken worden, zegt hij. De oppositie bereidt voor de volgende provincieraad in september vragen voor over de aard van de missies en de kosten die eraan verbonden waren.

Ondertussen heeft de jongerenafdeling van Open VLD Versnick in een open brief opgeroepen om zijn “batterij mandaten” op te geven.

Lees het stuk daarover hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen