© Gregory Van Gansen

Werken tussen Liefkenshoek- en Tijsmanstunnel verlopen vlotter dan gepland

De vernieuwing van het wegdek van de R2 tussen de Liefkenshoek- en Tijsmanstunnel in Antwerpen verloopt vlotter dan verwacht. De eerste fase zal komende zaterdag afgerond zijn. Daarmee liggen de werken ruim twee weken voor op schema. De oorspronkelijke timing blijft wel aangehouden en fase 2 van de werken start op 4 augustus. Dat meldt het agentschap Wegen en Verkeer donderdag.

De werken aan de R2 schieten veel beter op dan aanvankelijk gepland. De werken in de richting van de Tijsmanstunnel (fase 1) zijn hierdoor ruim twee weken eerder afgerond dan gepland. Er zijn volgens Wegen en Verkeer verschillende redenen voor de vlotte vooruitgang van de werf. Ten eerste was de situatie van de ondergrond van de weg merkelijk beter dan bleek uit voorafgaande testen. Hierdoor moest de aannemer veel minder grondverbeteringswerken uitvoeren, hetgeen een belangrijke tijdswinst opleverde.

Daarnaast heeft het overwegend goede weer van de afgelopen weken toegelaten vlot door te werken. Tot slot is er ook met man en macht gewerkt om de werkzaamheden zo snel mogelijk te laten vooruitgaan, zodat de hinderperiode werd ingekort.

De start van de tweede fase wordt niet vervroegd en blijft gepland op 4 augustus. “In de tussenliggende periode is er geen activiteit op de werf. Daarom wordt alle werfsignalisatie verwijderd, zodat er gedurende deze periode geen hinder is voor het verkeer”, benadrukt Wegen en Verkeer. In de nacht van zaterdag 15 juli op zondag 16 juli wordt de signalisatie verwijderd. Vanaf zondagochtend 16 juli is er tot de start van fase 2 geen hinder meer op de R2.

De tweede fase van de werken start op vrijdagavond 4 augustus. Dan wordt het wegdek van de R2 in de richting van de Liefkenshoektunnel aangepakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER