Direct naar artikelinhoud
Wimbledon

The Wall Street Journal uit de bocht met "ongevoelige" tweet over Venus Williams

In de wedstrijd tegen Elise Mertens droeg Venus Williams ook gekleurd ondergoed, wat verboden is op Wimbledon.Beeld Getty Images

Na een "ongevoelige" tweet over Venus Williams ligt The Wall Street Journal onder vuur. De krant heeft intussen wel haar excuses aangeboden, al is de storm nog niet helemaal gaan liggen.

Op Wimbledon geldt er een strikte dresscode: iedereen moet er overwegend witte kledij dragen, tot het ondergoed toe. De traditie stamt uit de 19de eeuw en is opgenomen in het officiële reglement van het tennistoernooi. 

Vandaag werden twee tennissers van het jeugdtoernooi van het veld geplukt. Ze hadden over het hoofd gezien dat ook hun ondergoed wit moest zijn en werden door een medewerker naar de kleedkamer geleid. Enkele ogenblikken later konden ze hun wedstrijd verderzetten, maar dan wel in maagdelijk wit ondergoed.

Dresscodepolitie 

The Wall Street Journal wijdde een artikel aan de dresscodepolitie van Wimbledon, maar ging daarbij op Twitter uit de bocht. "It's all so white", werd er bij een foto van Venus Williams gezet. Ook zij had gezondigd tegen de dresscode: op de foto was een knalroze bh-bandje te zien, een kledingstuk dat ze tijdens de regenpauze zou ruilen voor een wit exemplaar. 

Dat de krant net die slagzin bij het beeld van Williams plaatste, schoot bij menig Twittergebruiker in het verkeerde keelgat. "Ongevoelig" en "behoorlijk beledigend", oordeelden sommigen. Anderen zagen het probleem dan weer niet. 

Tweet gewist

Uiteindelijk schreef de krant een verontschuldiging: "Een tweet die ons verhaal over de dresscode van Wimbledon moest promoten, wordt door sommigen als ongevoelig gezien. Dat was niet onze bedoeling. We hebben de tweet gewist", postte de krant bij een screenshot van de oorspronkelijke tweet - wat dan ook weer kritiek kreeg.

Venus Williams, die zich vanmiddag in een tweesetter tegen Johanna Konta plaatste voor de finale van Wimbledon, heeft voorlopig nog niet op het voorval gereageerd.

Twitter bericht wordt geladen...