ISIS eist de mislukte aanslagen in Brussel Centraal en Champs-Elysées op

© BELGA

Terreurorganisatie ISIS heeft de mislukte aanslagen in het station van Brussel-Centraal en Parijs opgeëist. In de laatste editie van hun magazine Rumiyah, stellen ze dat de aanvallen uitgevoerd werden door “soldaten van het kalifaat”.

adm

Beide aanslagen, die mislukten en waar geen slachtoffers bij vielen, waren tot heden niet opgeëist. Tot nu, want in de laatste editie van het magazine Rumiyah staan beide daders in de lijst van “soldaten van het kalifaat”, die actie ondernamen tijdens de ramadan.

Op 19 juni ramde een 31-jarige man een politiebusje nabij de Champs-Elysées. In zijn wagen zaten wapens en twee gasflessen, er vielen geen slachtoffers. De man stierf ter plaatse. De man was gekend bij de politie vanwege zijn sympathieën voor ISIS en in zijn ‘testament’ stelde de man dat hij naar Syrië wou gaan, maar dat hij werd “tegengehouden door ongelovigen”.

LEES MEER. Dit weten we al over de dader van de aanslag in Brussel

De dag nadien probeert de 36-jarige Oussama Zariouh uit Sint-Jans-Molenbeek een spijkerbom tot ontploffing te brengen in het station van Brussel-Centraal. De bom functioneert niet naar behoren en ontploft maar half. Er vielen geen slachtoffers, de man werd doodgeschoten door een militair.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen