© AFP

Bayern München leent nieuwe aanwinst jaartje uit aan Hoffenheim

Serge Gnabry verlaat Bayern München en trekt voor een seizoen op uitleenbasis naar Hoffenheim. Dat hebben beide clubs vrijdag bekendgemaakt. De 22-jarige aanvallende middenvelder tekende vorige maand pas zijn contract bij Bayern, maar verlaat de Rekordmeister dus al op zoek naar speelminuten.

“De uitleenbeurt was een uitdrukkelijke wens van Serge om meer spelervaring op te doen”, verduidelijkte Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de clubwebsite. “Dat zal in Hoffenheim op een hoog niveau lukken. Serge zal na een jaar terugkeren naar Bayern.”

Gnabry speelde zich het afgelopen seizoen in de kijker bij Werder Bremen, wat hem dus een transfer naar de Allianz Arena opleverde. Hij kwam al twee keer voor de Duitse nationale ploeg uit, en won vorige zomer met de beloftenploeg olympisch zilver. Afgelopen juni kroonde hij zich nog met Jong Duitsland tot Europees kampioen op het EK voor spelers onder de 21 jaar.

Bayern maakte ook bekend dat Jerome Boateng zijn ploegmaats niet zal vergezellen op de Aziatische tournee ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De 28-jarige verdediger sukkelt met een dijbeenblessure, en blijft in München om te revalideren. Ook de geblesseerden Manuel Neuer en Arjen Robben reizen niet mee naar Azië, net als Joshua Kimmich, Sebastian Rudy, Niklas Suele en Arturo Vidal die nog vakantie hebben na de Confederations Cup.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer