Direct naar artikelinhoud
Update

Opnieuw brand bij De Meuter in Neder-Over-Heembeek

Vorige maand ontstond er al brand bij het sloopbedrijf. (Archieffoto)Beeld Dieter Nijs

In Neder-Over-Heembeek is deze namiddag brand uitgebroken in het sloop- en recyclagebedrijf De Meuter. Dat meldt de Brusselse brandweer. Volgens de brandweer heeft op het bedrijf een stapel hout vuurgevat, maar is de brand momenteel grotendeels onder controle. De rook die door de brand is ontstaan, is niet giftig, aldus nog de brandweer. Er vielen geen gewonden.

De brand op het bedrijventerrein ontstond rond 16 uur. De Brusselse brandweer stuurde meteen twee pompwagens en twee ladderwagens ter plaatse, alsook een extra krachtige pompwagen die water uit het nabijgelegen kanaal kon oppompen.

Omwille van de brand is plaatselijk de Vilvoordsesteenweg in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Een maand geleden woedde er ook al een brand bij De Meuter. Toen ging het om een brand die giftige rook verspreidde en werd de omwonenden gevraagd ramen en deuren te sluiten. Ook de inwoners van de omliggende gemeenten zoals Vilvoorde, Zaventem en Diegem kregen toen de raad binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Toenmalig Brussels burgemeester Yvan Mayeur activeerde ook korte tijd het noodplan voor de stad Brussel.