Ster uit ‘The Sky is The Limit’ speelt hoofdrol in nieuwe realityreeks

© ego

Harry De Visscher stapt mee in het verhaal van Peter Van den Berge, dit jaar in ‘The Sky is the Limit’ met zijn vrouw Faith en hun vijf kinderen. Hij gaat zelf een reality-reeks draaien met als titel ‘De gelukzoekers’, die enkel online te zien is.

Erik Gyselinck

‘The Sky is the Limit’ van Peter Boeckx is een tv-programma op Vier dat al vier seizoenen loopt. Het geeft een inkijk in het leven van superrijken. Peter Boeckx stopt zijn programma nu even in de koelkast. Maar Peter Van den Berge, die enkel in de laatste reeks te zien was, is niet van plan om in de anonimiteit te verdwijnen. Hij wil zelf tv-maker worden.

Zijn programma, dat de titel ‘De Gelukzoekers’ meekreeg, zal in het najaar enkel online verschijnen. “Ik was meteen voor zijn idee gewonnen”, doet Harry De Visscher zijn verhaal. De 50-jarige Opwijkenaar verdiende een fortuin aan zijn paintball-zaak in Merchtem, die hij verkocht.

Voor de camera

“Peter Van den Berghe had er mij graag bij. Hij komt er zelf ook in voor. Voorts de gebroeders Azimi, de reporter-fotograaf Pascal Van Nuffel, maar ook Peter Boeckx, die nu voor de camera zal staan.”

“Online vind ik een goed idee. Ik kijk zelf bijna geen tv meer. Mijn vrouw Sigi tokkelt op de laptop, de jongeren op hun iPhone. Ik heb een contract met een website van een krant, waarop ik 1,5 miljoen hits per dag ontvang. De toekomst is het internet, dat is duidelijk. Op Facebook krijg ik dagelijks veel vriendschapsverzoeken. Ik heb over de 5.000 vrienden. Ik bekijk nieuwe verzoeken niet meer.”

Minder spektakel

Er komen 21 afleveringen van elk 20 minuten. “Het concept is anders dan in ‘The Sky is the Limit’. Het gaat minder om de spektakelwaarde, eerder over het geluk dat we nastreven. Hij wil een antwoord geven op de vraag: “Wat heb je nodig om gelukkig te zijn?

“Bij de commentaren op Facebook heb ik niets dan positieve reacties. Zelf geef ik geen commentaar meer. Maar zoals ik zei ik: ik neem geen nieuwe vrienden meer aan. Er zijn veelal bedelaars bij. Per dag krijg ik 30 tot 40 privéberichten. Laatst was er een zeventiger die maar eventjes 200.000 euro nodig had. Als kersvers OCMW-raadslid ken ik de miserie in de wereld.”

“De reeks van Peter Van den Berge gaat dieper in op het karakter van de mens achter het spektakel. Mij hebben ze bij ‘The Sky’ veel gefilmd, maar erg veel hebben ze niet laten zien. Let wel, ik heb maker Peter Boeckx nooit bekritiseerd. In mijn nieuwe zaak de Pitstop in Droeshout sta ik soms 18 uur op de been. Na een korte nachtrust sta ik er weer. Maak me dat gelukkig? Ja.”

Edwin Ysebaert

“Peter Van den Berge haalde journalist Edwin Ysebaert aan boord, die bekend werd met zijn Eenzame Hartenbureau. Volgens mij de geschikte man voor zo'n reality-reeks”, vertelt De Visscher.

In De Visschers leven is een en ander veranderd. “Vier maanden geleden zijn mijn vrouw Sigi en ik als vrienden uiteengegaan. Ik heb nu een nieuwe vriendin, Kristel”, klinkt het openhartig.

“Mijn zaak Pitstop met lounge en cocktailbar, quads, springkastelen en trampolines is goed beginnen draaien dankzij ‘The Sky’”. Mijn andere zaak, het café The Thursdays, was al een succes, maar we zien nu meer nieuwe gezichten . Naar aanleiding van ‘The Sky’ werd ik veel gevraagd. Maar ik ging nooit op de aanbiedingen in. Mijn vriendin Kristel vindt dat ik dat voortaan wel moet doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen