Eerste beelden opgedoken van verdachte die twee Duitse toeristen vermoordde in Egypte

Heldhaftige personeelsleden van het hotel in Egypte waar verschillende toeristen werden aangevallen, zijn erin geslaagd om de dader uit te schakelen. De man, een vermoedelijke IS-terrorist, zwom naar een populair strand en begon toeristen te steken met een mes. De man werd overmeesterd door de alerte personeelsleden en opgesloten in een karretje waarin bagage wordt vervoerd.

pjv

De steekpartij vond plaats in de populaire badplaats Hurghada, aan de Rode Zee. De dader, die ervan verdacht wordt banden te hebben met terreurorganisatie IS, zou het vooral op vrouwen gemunt hebben.

© EPA

Twee Duitse toeristen zijn overleden, vier anderen raakten gewond, onder hen twee Tsjechische vrouwen en een vrouw met de dubbele Russisch-Oekraïense nationaliteit. De nationaliteit van het zesde slachtoffer is voorlopig nog onbekend.

Ongelooflijke beelden tonen hoe de dader werd overmeesterd door het hotelpersoneel en tegen de grond werd gedrukt door de heldhaftige mannen. De verdachte werd afgevoerd met een karretje waar normaal gezien bagage in wordt vervoerd.

© REUTERS

De man werd gearresteerd, maar voorlopig is er nog geen informatie over zijn identiteit of wat de aanleiding was voor de steekpartij. Volgens verschillende bronnen zocht de man enkel toeristen om aan te vallen en riep hij naar de lokale bevolking: “Blijf weg, ik wil geen Egyptenaren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer