KRC Genk en Ajax houden elkaar in evenwicht in doelpuntrijk oefenduel

KRC Genk heeft zaterdagnamiddag in een oefenwedstrijd met 3-3 gelijkgespeeld tegen het Nederlandse Ajax Amsterdam. De wedstrijd werd achter gesloten deuren gespeeld.

tomas, rco

Blauw-wit kwam snel 2-0 achter na doelpunten van Justin Kluivert (3e minuut) en Hakim Ziyech (13e minuut), maar nog voor het halfuur hingen de bordjes alweer gelijk na treffers van Aly Samatta (21e minuut) en Leandro Trossard (25e minuut). Na de pauze zette David Neres (56e minuut) Ajax opnieuw op voorsprong. De Europa League-finalist leek te gaan winnen, maar Siebe Schrijvers zorgde in de 90e minuut vanop de strafschopstip voor de 3-3.

Bij KRC Genk moest rechtsachter Joakim Maehle al na 18 minuten het veld verlaten met een blessure aan de voet. De ernst daarvan is nog niet bekend.