Jonathan Delombaerde wordt op EK kajak vijfde in B-finale van de K1 200m

Jonathan Delombaerde was de derde Belgische kajakker die de wedstrijdbaan van het EK 2017 op mocht. De Harelbekenaar startte in de B-finale van de K1 200m voor de plaatsen tien tot en met achttien.

Vorig seizoen finishte hij dertiende, een resultaat dat hij graag wou verbeteren. Delombaerde had echter zelf zijn twijfels, omdat hij net zijn examens achter de rug had. Die twijfels bleken terecht want de West-Vlaming finishte in de B-finale pas als vijfde, weliswaar op minder dan twee tienden van één seconde van de winnaar Pool Pawel Kaczmarek, die in 2015 al goud won op het EK U23.

Delombaerde sluit dit EK dus af met een veertiende plaats op éénentwintig deelnemers. Over enkele dagen beslist de nationale sporttechnische commissie of dit resultaat volstaat om eind augustus te mogen deelnemen aan het WK.