Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit zijn onze tv-tips

Kunst, nog meer kunst, James Bond en een streepje sport. Dit zijn onze tv-tips.

1. Art of America

De tweede aflevering van deze reeks over Amerikaanse kunst gaat over de moderne Amerikaanse metropool. Andrew Graham-Dixon ontdekt hoe Amerika dankzij visionaire kunstenaars en architecten uit de schaduw van Europa is getreden. In Manhattan verkent hij de grauwe wereld van schilders John Sloan en George Bellows uit de vroege 20ste eeuw. In Stockbridge, in Massachusetts, blijkt Norman Rockwells wereld minder sentimenteel dan gedacht. Passeren nog de revue: Arshile Gorky en de legendarische Edward Hopper. 

Om 20.15 uur op Canvas.

Edward Hopper, 'Nighthawks'.Beeld AP

2. Reinhoud, mijn beeldhouwer

De Vlaamse beeldhouwer Reinhoud d'Haese stierf in 2007. Regisseur Blaise d'Haese filmde zijn vader tijdens de laatste twee levensjaren. Aan de hand van de enorme foto- en filmarchieven en gesprekken met familie en vrienden, reveleert Blaise het leven, passie en werk van zijn vader. Met bijdragen van o.m. Pierre Alechinsky, Corneille, Nicolas Alquin en Luc De Heusch.

Om 23.30 uur op Canvas.

3. For Your Eyes Only

Een geheime Britse nucleaire decoder is op de bodem van de Ionische Zee beland, nadat het schip dat het apparaat transporteerde tot zinken werd gebracht. James Bond krijgt de opdracht te verhinderen dat het toestel in verkeerde handen valt. Maar de exacte locatie van het wrak is niet bekend, want de ex-militair die de plek moest opsporen, werd vermoord. Wellicht de beste Bond uit het Roger Moore-tijdperk.

Om 20.40 uur op VTM.

4. Voetbalvuur: België vs. Denemarken

De Belgische voetbalvrouwen konden zich voor de eerste keer in de geschiedenis plaatsen voor een groot toernooi. De Red Flames openen tegen debutant Denemarken, nadien spelen ze achtereenvolgens tegen tweevoudig Europees kampioen Noorwegen en gastland Nederland. De eerste twee landen in poule stoten door naar de kwartfinales. Voor centrale verdediger en vaandeldrager van het vrouwenvoetbal Imke Courtois is dit toernooi extra speciaal, want zij hangt na de laatste wedstrijd haar voetbalschoenen aan de wilgen. Duitsland is de grote favoriet op de eindzege: zij wonnen de laatste zes (!) edities.

Lees er voor de aftrap ook nog even ons interview met Tessa Wullaert op na. 

Om 20.25 uur op één.

Red Flames Tessa Wullaert en Janice Cayman.Beeld BELGA