© Photo News

Bultheel uitgeschakeld in halve finales 400m horden

Michael Bultheel is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 400m horden. Onze landgenoot kwam in zijn halve finale als vijfde over de streep in een tijd van 49”46, niet voldoende voor een plekje bij de beste acht dus.

lgo

In de derde (en laatste) halve finale van de avond startte onze landgenoot in baan 1. De beste twee van elke halve finale en de snelste twee verliezende tijden mochten een ticket voor de finale claimen. Bultheel liet een tijd van 49"46 optekenen. Dat was negen honderdsten trager dan in de reeksen, zijn persoonlijk record bedraagt 49.04. Hij eindigde daarmee als vijfde, wat niet volstond voor een plaats in de finale. De West-Vlaming had zich maandag nog erg nipt geplaatst voor de halve finales, hij was goed voor de twintigste chrono (49.37), zijn beste seizoenstijd.

De Ier Thomas Barr won de halve finale van Bultheel in een persoonlijk record van 48”39, voor de Keniaan Koech (48”49) en de Aerikaan Byron Robinson (48”65).

"Kan tevreden terugkeren"

Michael Bultheel toonde zich niet ontevreden met zijn vijfde plaats en de achttiende tijd van de 24 deelnemers. "Een vijfde plaats is zeker goed. Ik had gevreesd een slechte dag te hebben, maar dat was niet echt het geval", vertelde hij bij Sporza. "Maar eigenlijk was het al voorbij aan de eerste horde. Ik liep in baan 1 en kwam niet goed gepositioneerd genoeg uit. Daardoor moest ik corrigeren naar de tweede horde toe, wat niet ideaal was. Ik oefen dit nooit op training, enkel bij de opwarming heb ik dat hier even gedaan."

Toch kan Bultheel als een tevreden man naar huis. "Ik heb er het beste van gemaakt. Er zat misschien ietsje meer in, maar het was zeker niet slecht. De voorbereiding was niet perfect zoals bij de Spelen van 2012 in Londen, maar ik kan blij terugkeren."

Nu volgde eindelijk wat ontspanning. "Of al die wilde verhalen over de atleten waar zijn? Dat zullen we straks zien, hé. Ik ga alleszins even Copacabana bezoeken", sloot hij glimlachend af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer