© Marc Van Hecke

Drie keer tegen de grond, maar Vos behaalt toch eindwinst in BeNe Ladies Tour

Marianne Vos won zondag het eindklassement én de laatste rit in de BeNe Ladies Tour. De 30-jarige Nederlandse is een mooie opvolgster voor Jolien D’hoore. Vos kwam de voorbije vierdaagse drie keer ten val. “Ik had rugnummer 13 en schijn goed te kunnen vallen”, zei Vos met een lach op het gezicht.

Donderdagavond had Marianne Vos niet meer verwacht te kunnen meespelen voor de eindwinst in de BeNe Ladies Tour. De drievoudige wereldkampioene kwam in de proloog ten val en stond op één na laatste in het klassement. Een dag later zette ze alweer orde op zaken. Zaterdag ging ze opnieuw tegen het asfalt in de rit in lijn, maar ‘s avonds won ze de tijdrit en nam ze de blauwe leiderstrui over. Om helemaal in stijl af te ronden pakte ze gisteren haar tweede ritzege in de massaspurt in Zelzate. Bijna ging het toch nog mis in de slotrit. Tijdens de bevoorrading kwam ze alweer ten val. “Ik kreeg een bidon onder mijn wiel en was kansloos. Gelukkig kreeg ik snel een nieuwe fiets. Ik dacht bij mezelf: laten we een derde valpartij te maken, ik schijn het toch goed te doen en ik heb rugnummer dertien.”

Marianne Vos kon er om lachen. Een paar schrammetjes en een kleine schaafwonde aan haar gezicht waren het resultaat, zonder erg dus. Naast het eindklassement pakte ze ook het puntenklassement en het rushesklassement mee. “Deze eindzege is toch wel mooi, want door al die valpartijen heb ik er moeten voor werken. Toen ik in de proloog viel dacht ik dat het klassement om zeep was. Dat ik hier nu sta met drie truien en twee ritzeges had ik niet gedacht.”

Vertrouwen

Vos keerde in de BeNe Ladies Tour terug in competitie nadat ze begin juni haar sleutelbeen brak. “Over mijn vorm kan ik tevreden zijn. Hier kan ik vertrouwen uit putten. Dinsdag vertrek ik al naar La Course die donderdag van start gaat. Het doel is om me te kwalificeren voor de tweede etappe in Marseille. Simpel wordt het niet met die klim op de Izoard. Het wordt wonden likken en vertrekken. Daarna neem ik deel aan de Prudential RideLondon Classique en het EK. Vanaf dan wordt het opbouwen naar het WK.”

Om af te ronden gooide Vos nog een bloemetje naar de organisatie. “Het was de eerste keer dat ik deelnam aan de BeNe Ladies Tour. Deze wedstrijd is heel goed georganiseerd. Voor mij is het zeker voor herhaling vatbaar. Die valpartijen kunnen overal gebeuren, dat ligt niet aan de organisatie.”

Halve winter in het veld

Het programma van Vos in het veld ligt nog niet vast. “Het wordt sowieso een halve winter met de nadruk op de maand januari. Aan welke crossen ik zal deelnemen is nog niet bepaald.”

© Marc Van Hecke

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer