Vannacht in Rio: Drie verrassingen in atletiek, Bultheel uitgeschakeld, rivale D'Hoore heeft gouden lief

Door het tijdverschil (in Brazilië is het vijf uur vroeger) mist u waarschijnlijk een groot deel van de Olympische Spelen door uw welverdiende nachtrust. Geen nood, Sportwereld.be maakt dagelijks een overzicht van de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen!

lgo

Bekijk hier de medaillestand en alle resultaten op de Spelen!

Bultheel niet naar finale 400m horden

Michael Bultheel is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 400m horden. Onze landgenoot kwam in zijn halve finale als vijfde over de streep in een tijd van 49”46. Dat was negen honderdsten trager dan in de reeksen, zijn persoonlijk record bedraagt 49.04. Hij eindigde daarmee als vijfde, wat niet volstond voor een plaats in de finale. De West-Vlaming had zich maandag nog erg nipt geplaatst voor de halve finales, hij was goed voor de twintigste chrono (49.37), zijn beste seizoenstijd. Lees er hier meer over.

© Photo News

Gouden wereldrecord voor Georgische gewichtheffer

Lasha Talakhadze is dinsdag op de Spelen in Rio de Janeiro olympisch kampioen gewichtheffen in de klasse boven 105 kilogram geworden. De Georgiër pakte het goud met een nieuw wereldrecord. Hij lukte 473 kg (215 trekken en 258 stoten). Het zilver was voor de Armeniër Gor Minasyan (451), het brons ging naar de Georgiër Irakli Turmanidze (448). Lees er hier meer over.

Keniaanse Kipyegon verrast Dibaba op 1500m

Faith Kipyegon mag zich dan weer de olympische kampioene op de 1500m noemen. De Keniaanse bleef in een trage finale enigszins verrassend de Genzebe Dibaba voor met een tijd van 4’08”92. De Ethiopische favoriete werd tweede in 4’10”27, rons was er voor de Amerikaanse Jennifer Simpson (4’10”53). Lees er hier meer over.

Canadees Drouin gaat hoger dan topfavoriet

Naast wereldkampioen is Derek Drouin nu ook olympisch kampioen hoogspringen. De Canadees wipte in de finale over 2,38m, terwijl topfavoriet Mutaz Essa Barshim op 2,36m bleef steken. De Qatarees pakte dus zilver, de Oekraïner Bohdan Bondarenko mocht met brons naar huis. Het was al sinds 1932 geleden (toen met Duncan McNaughton) dat een Canadees zich nog olympisch kampioen hoogspringen mocht noemen. Lees er hier meer over.

© Photo News

McLeod schrijft geschiedenis op 110m horden

De Jamaicaan Omar McLeod was de snelste op de 110m horden. Met een tijd van 13”05 bleef hij de Spanjaard Orlando Ortega (13”17) en de Fransman Dimitri Bascou (13”24) relatief makkelijk voor. Deze olympische finale mocht dan wel de traagste zijn sinds 1992, McLeod is wel de eerste Jamaicaan die goud pakte op dit nummer. Lees er hier meer over.

Tien keer goud voor Kenny en Trott

Jason Kenny heeft een onvergetelijke avond achter de rug. De Brit pakte na een tumultueus nummer goud in het keirin, zijn derde olympische titel in het baanwielrennen in Rio. In totaal zit Kenny zelfs al aan zes gouden plakken. Leuk detail: zijn verloofde Laura Trott won het omnium bij de vrouwen (waarin Jolien D’hoore derde werd) en zit zo in totaal al aan vier stuks. Het koppel kan straks dus de woonkamer dus inkleden met tien gouden medailles. Lees er hier meer over.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer