Vader van twee in Wilrijk beschoten door mannen die auto in brand staken: "Had er iemand in de zetel gezeten, het was slecht afgelopen"

© bfm

© bfm

© bfm

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Opnieuw is de woning van een havenarbeider onder vuur genomen. Vrijdagnacht staken onbekenden een auto in brand in Wilrijk en schoten ze op Paul Jensen, nadat die hen iets had toegeroepen. Eén kogel boorde zich in de muur van de woonkamer.

dennis van damme en joris van der aa

In het rolluik van de woning in de Michel Willemslaan, op de grens tussen Wilrijk en het Kiel in Antwerpen, zitten vier kogelgaten. Eén kogel doorkruiste de volledige woonkamer en boorde zich achterin in de muur. “Als een van mijn kinderen of ik in de zetel hadden gezeten, dan was het slecht afgelopen”, zucht havenarbeider Paul Jensen. “Ook in onze slaapkamer op de eerste verdieping is een kogel binnengegaan.”

Noodhamer

De schietpartij vond plaats om 3.38 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag. “Om 3.36 uur stuurde mijn vrouw me een berichtje ze onderweg was naar huis. Omdat ze ooit al eens achtervolgd was geweest, laat ik haar zo laat niet graag alleen over straat lopen. Daarom wacht ik haar altijd op in de deuropening. Net toen ze haar berichtje had gestuurd, zag ik licht schijnen tot in de gang. In de straat stond een auto in brand. Aan de overkant zag ik twee mannen met een doek over hun mond. Ik riep hen iets toe, en toen openden ze het vuur.”

Getuigen zagen de twee mannen wegrijden in een auto. Ze hadden een noodhamer gebruikt om de ruiten van de geparkeerde Opel in te slaan en hadden er met een jerrycan benzine in gegoten. De auto ging volledig in vlammen op. De noodhamer bleef achter en werd inbeslaggenomen voor sporenonderzoek. Ook enkele kogelhulzen werden meegenomen.

Opvallend: de auto is niet van de familie Jensen. Hij is van een tramchauffeur uit de buurt die vrijdagnacht om 2 uur was thuisgekomen van zijn werk en hem daar had geparkeerd.

Frank ‘De Tank’ V.

De familie Jensen, met twee zoontjes, is zwaar aangeslagen. “Zaterdag ben ik nog gaan werken, ook al had ik geen oog dichtgedaan”, vertelt Pauls vrouw. “Pas zondag heb ik mijn klop gekregen.”

Over het motief achter de schietpartij is voorlopig nog niet veel geweten. “We zagen op tv dat er werd gesproken over een afrekening in het drugsmilieu”, zeggen Paul en zijn vrouw. “Dat is het ergste wat er kon gebeuren: we hebben nu een naam die we niet verdienen. Wat moeten de mensen uit de wijk wel niet denken over ons.”

Feit is dat Paul Jensen als chauffeur in de haven werkt en dat enkele van zijn collega’s de voorbije weken ook al beschoten werden. In mei werd de woning van Gaya D.K. in Ekeren beschoten, en in maart was de auto van Jorn R op Linkeroever onder vuur genomen. Die laatste wordt gezien als een handlanger van Frank ‘De Tank’ V., die in de cel zit voor zijn betrokkenheid in een grootschalig dossier rond cocaïnesmokkel.

Maar Paul Jensen heeft naar eigen zeggen niets te maken met Frank ‘De Tank’ V. “Het klopt dat Jorn een collega van mij is, maar met hem wil ik niets te maken hebben, wegens zijn banden met die kerel. Gaya is een van mijn beste vrienden. Sinds die schietpartij is hij niet meer komen werken. Hij is helemaal van de kaart.”

Huiszoeking

Toch lijkt het erop dat de schietpartij een poging tot intimidatie vanuit de drugswereld is. Het is het elfde gelijkaardig incident sinds december 2016. Maar Jensen heeft naar eigen zeggen geen banden met het drugsmilieu. “Ooit is men mij wel komen vragen of ik ‘iets’ wilde doen, maar dat is jaren geleden en ik heb geweigerd. En de man die het me destijds vroeg, is ondertussen overleden. Ik heb mijn laptop vrijwillig afgestaan aan de politie en heb ook toestemming gegeven voor een huiszoeking. Ik heb niets te verbergen. Ik hoop vooral dat ze zo snel mogelijk de daders te pakken krijgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen