Porsche van Piqueur “verkocht” voor half miljoen euro

© BELGA

De Porsche Carrera GT van de voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur, waarop de curatoren van de failliete bank beslag hadden laten leggen, is vorig jaar verkocht voor een half miljoen euro. Dat stelde de advocaat van de koper, garage Vandenberghe uit Sint-Martens-Latem, dinsdag voor de beslagrechter in Gent. De rechtbank zal pas in oktober beslissen wie de rechtmatige eigenaar van de exclusieve wagen is.

De curatoren van Optima Bank hadden bewarend beslag laten leggen op verschillende roerende goederen en luxewagens van Piqueur. Het ging onder meer om een Aston Martin oldtimer, de Porsche en een Rolls-Royce. Een Bentley bleek geen eigendom van Piqueuer omdat het een leasewagen betrof.

De Porsche Carrera GT werd ook in bewaring gesteld werden door de gerechtelijk sekwester, maar garage Vandenberghe startte een zogenaamde revindicatieprocedure, omdat de wagen ten onrechte in beslag zou genomen zijn. De advocaat van het bedrijf, gespecialiseerd in exclusieve wagens zoals Ferrari, Lamborghini en Porsche, legde dinsdag stukken voor, maar de zaak werd uitgesteld.

LEES OOK. Curator Optima Bank niet vervangen voor “banden met Piqueur”

Piqueur niet zelf aanwezig

Piqueur of zijn advocaten waren dinsdag niet aanwezig, en er zijn ook andere beslagleggende schuldeisers. De Bank Nagelmackers had op 10 juni ook al bewarend beslag gelegd lastens Piqueur en zijn kinderen. De zaak werd verwezen naar de rol en de partijen moeten nu conclusies uitwisselen.

“Wij hebben de auto gekocht voor 500.000 euro”, stelde de advocaat van de garage. “Het geld is voor een deel gestort en voor een deel was er een ruil met een andere wagen. Het is een classic car waarvan er in Europa misschien een drietal rondrijden.”

De auto was volgens het bedrijf een investering en zou een jaar later al ongeveer 650.000 euro waard zijn. “Een commerçant is een commerçant. En Piqueur was er ook één”, stelde de beslagrechter, die vermoedelijk begin oktober een uitspraak zal doen over de Porsche.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen