Direct naar artikelinhoud

Drie koperdieven vanop Genkse Ford-terreinen naar gevangenis overgebracht

Drie koperdieven vanop Genkse Ford-terreinen naar gevangenis overgebracht
Beeld thinkstock

De politie van de zone CARMA heeft het voorbije weekend op de Ford-terreinen in Genk drie koperdieven kunnen klissen. De eerste werd in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt. Het ging om een man uit Verviers. Zaterdagavond werden de twee andere verdachten gevat. Dat maakte politie CARMA vandaag bekend.

Omdat de Ford-terreinen geteisterd worden door koperdieven, plaatste de politie er bewakingscamera's. Vrijdagavond al waren er verdachte individuen opgemerkt op de voormalige bedrijfsterreinen. De politie vermoedde dat die personen hun buit al hadden klaargelegd om later op te halen. De politie verrichtte daarom een nachtelijke observatie.

Zaterdagochtend rond 4 uur doken enkele voertuigen op aan de achterzijde van de Ford-site. Tien minuten later verlieten ze het terrein. In de buurt van de Swinnenwijerweg onderschepte de politie een wagen. De bestuurder en passagier sloegen op de vlucht. De bestuurder kon gevat worden. De passagier wist te ontsnappen. De bestuurder van een tweede wagen sprong ook uit het voertuig. Hij liep het bos in en bleef uit de handen van de politie. Honderdvijftig meter verder kwam de wagen veilig tot stilstand.

In beide voertuigen vond de politie een grote hoeveelheid koper. De wagens en het koper zijn in beslag genomen. De gearresteerde bestuurder, een 48-jarige man uit Verviers, werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Zaterdagavond waren er weer verdachte handelingen. In de Henry Fordlaan werd na een korte achtervolging een wagen aan de kant gezet. In het voertuig lagen allerlei werktuigen, kledij en accessoires om koperdiefstallen te plegen. De twee Fransmannen van 27 en 32 jaar werd zondag door de onderzoeksrechter in Tongeren aangehouden en opgesloten.