Geëvacueerde bewoners kunnen naar huis

© ssj

© idh

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De geëvacueerde bewoners van de sociale appartementen in de Bezemstraat in het Negenmanneke kunnen vanavond terug naar huis. De Maatschappij voor de Volkshuisvesting was na de brand zaterdagavond drie dagen in de weer om dit gedaan te krijgen.

Ingrid Depraetere

Zaterdagnacht werden zo'n zeventig bewoners van een appartementsgebouw in de Bezemstraat in Sint-Pieters-Leeuw geëvacueerd nadat er brand was uitgebroken op de tiende verdieping. De vlammen sloegen reeds uit het appartement toen de brandweer aankwam maar deze kreeg het vuur toch snel onder controle. De bewoner van het appartement waar de brand uitbrak, werd zwaargewond overgebracht naar het Erasmusziekenhuis waar hij nog steeds intensieve zorgen nodig heeft. Niemand anders raakte gewond.

Door de brand konden de bewoners van woonblok 81 wel wat spullen ophalen maar ze konden drie nachten niet in hun appartement slapen. Ze werden opgevangen bij familie en vrienden, in drie hotels in de regio en door het woon-zorgcentrum Zilverlinde voor wie minder goed te been is.

Waterschade

“Maandag zijn we meteen met onze diensten rond gegaan om de schade op te meten”, vertelt Mark Paesmans, directeur van de Gewestelijke Maatschappij voor de Volkshuisvesting, eigenaar van de appartementsgebouwen. “Al bij al valt de schade nog relatief goed mee. Het appartement waar de brand uitbrak, werd wel volledig vernield. Door de bluswerken liepen andere delen van het flatgebouw waterschade op. Gisteren werd de elektriciteit gecontroleerd en de lift opnieuw in werking gebracht. Een volledige poetsploeg gaat nog aan de slag om het gebouw te ontroeten. Vanaf dinsdagavond kunnen de bewoners dan terugkeren naar hun appartement.”

De oorzaak van de brand is duidelijk accidenteel ontstaan in de keuken. Er is geen kwaad opzet in het spel. “We hebben met de Volkshuisvesting plannen om de twee grote appartementsblokken in de Bezemstraat af te breken en er nieuwe in de plaats te zetten. Er zijn werken aan maar renoveren bleek duurder dan nieuwbouw. Hierdoor stonden er gelukkig een tiental appartementen al leeg. De werken zelf zijn gepland voor ten vroegste binnen een drietal jaar”, besluit Mark Paesmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen