Golf van solidariteit voor familie van Alan (19) die omkwam bij woningbrand

© ndz

De solidariteit na de zware woningbrand in de Schelpenstraat, waarbij Alan W. (19) overleed, is groot. Moeder Barbara Delaby en zoon Amory (11) konden ontkomen, maar van de woning, hun inboedel en twee voertuigen schiet weinig over. Maandag werd een herdenkingsmoment ingelast.

Nico Duboccage

Kort na de noodlottige brand lanceerde Jessica Vandenabeele (24), een vriendin van Alan, een oproep op Facebook om voor het getroffen gezin de nodige spullen in te zamelen. Daar werd massaal op gereageerd. Mensen doneerden spontaan meubelen en allerlei huisraad. Sommigen boden zelfs een huis of appartement aan, al moet nog met de mama van de overleden Alan W. overlegd worden welke oplossing zij verkiest als tijdelijk onderkomen.

Benefietavond

“Ik had niet verwacht dat er zoveel respons zou komen. Naast de inzameling van allerlei bruikbare spullen hebben we ook beslist om binnenkort een benefietoptreden te organiseren ten voordele van het getroffen gezin. Maar wanneer dat zal plaatsvinden en welke artiesten er komen, staat nog niet vast”, zegt initiatiefneemster Jessica Vandenabeele. “Vrijdagnacht waren we samen met Alan nog naar het Kotweekend geweest, waarna we hem thuis hebben afgezet. Toen we even later terug passeerden, stond de woning in lichterlaaie. Het is gewoon niet te vatten”, zegt ze aangeslagen.

Ondertussen bood ook een aantal mensen vrijwillig hun medewerking aan om te helpen met de coördinatie van de inzamelactie. “Ik heb ervaring met het opzetten van dergelijke acties, dus mensen mogen mij gerust contacteren met om het even welk hulpaanbod. Belangrijk is echter wat de verwachtingen zijn van de moeder zelf, van daaruit zullen we dan bekijken hoe we het getroffen gezin kunnen helpen”, geeft Christine Saelens (49) mee.

Afgelopen weekend groeide ook het idee om maandagavond met de buurt in café ’t Paradijs samen te komen om de verschillende initiatieven te bespreken, gevolgd door een optocht naar de getroffen woning. Om 19 uur verzamelden de buurtbewoners voor het café en trok de groep van naar schatting 80 mensen naar de getroffen woning, met in de hand een witte roos. Broer Amory liep voorop, gevolgd door moeder Barbara Delaby, geflankeerd door enkele familieleden en heel wat buurtbewoners. Aan de getroffen woning hield de groep halt en werden vele witte rozen aan de nadars rondom de woning bevestigd.

Aanstaande zaterdag wordt om 10 uur afscheid genomen van Alan in de kerk van Moeskroen-Tuquet.

Giften voor het getroffen gezin zijn welkom op het rekeningnummer BE72 3770 8712 3316. Christine Saelens is bereikbaar voor vragen op het nummer 0468 41 32 96.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen