Stadsbestuur vraagt overleg met minister Schauvliege over asbeststort

Een verbaasd stadsbestuur heeft afgelopen vrijdag per brief minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) gevraagd om een overleg over het omstreden asbeststort van SVK.

mgb

“De minister vertelde in een interview met TV Oost dat wij als stad maatregelen kunnen nemen om het stort te sluiten”, zegt burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). “Een vreemde uitspraak, want als stad kunnen wij alleen een adviserende rol spelen en tijdelijke maatregelen nemen, zoals een tijdelijke sluiting. Over vergunningsaanvragen hebben wij geen bevoegdheden, daar is een uitspraak van de provincie voor nodig. We vragen daarom zo snel mogelijk een overleg met de minister en alle betrokken instanties.”

De minister had de brief maandag nog niet ontvangen, maar verklaart bereid te zijn tot overleg. “De stad kan de aanzet geven tot een wijziging van de milieuvergunning, zowel qua voorwaarden als een eventuele intrekking”, aldus Schauvliege.

Het asbeststort van SVK in de Langhalsbeekstraat werd op 1 juni door het bedrijf zelf gesloten en blijft tot nader order dicht. “De directie heeft laten weten niet te heropenen zonder dat er een advies is geweest van de OVAM, het stadsbestuur en de Afdeling Handhaving van het departement Omgeving”, laat burgemeester Dehandschutter nog weten.

De directie van SVK was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen