Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Amerikaanse agent schiet vrouw in pyjama dood die zelf politie had gebeld

Justine Ruszczyk.Beeld REUTERS

Een Amerikaanse politieagent heeft een vrouw doodgeschoten die zelf de politie belde. De Australische Justine Ruszczyk (40) alarmeerde zaterdagavond de politie om een mogelijk geval van seksueel geweld aan te geven. Twee agenten kwamen ter plaatse, waarbij een van hen het vuur opende en de vrouw fataal in de buik raakte.

Het dodelijke schietincident gebeurde nadat de vrouw zaterdagavond de politie zelf had gebeld. "Ze belde voor een mogelijk geval van aanranding", aldus haar verloofde Don Damond. 

De familie van de vrouw vraagt nu meer informatie over de laatste momenten van Ruszczyk. De politie heeft namelijk nog steeds niet uitgelegd hoe het schietincident kon gebeuren, aldus Damond. De bodycamera van de agent was op het moment van de schietpartij niet ingeschakeld, schrijft CNN. 

Bloemen nabij de plek van waar het incident plaatsvond.Beeld EPA

De burgemeester van Minneapolis zei op een persconferentie dat ze "de vragen van anderen deelt waarom er geen videobeelden van het moment zijn". Ze hoopt antwoorden op de vragen te krijgen in de komende dagen.

De woordvoerder van de politie van Minneapolis liet wel weten dat de twee agenten die ter plekke kwamen op administratief verlof gestuurd werden. De agent die Ruszczyk dodelijk geraakt heeft, is Mohamed Noor. "Hij neemt deze situatie heel serieus, want voor hem is agent zijn een roeping", aldus zijn advocaat. 

De verloofde van Ruszczyk, Don Damond.Beeld EPA