© Shutterstock

Dit eeuwenoud middeltje kan helpen tegen pijnlijke maandstonden

De Chinezen zweren erbij, maar misschien kan acupunctuur ook een oplossing bieden aan vrouwen die last hebben van pijnlijke maandstonden. Australische en Nieuw-Zeelandse wetenschappers ontdekten namelijk dat het de pijn met de helft kan verminderen en ook andere symptomen bestrijdt.

flb

Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese behandelingsmethode, maar zelfs tot op vandaag kan die blijkbaar nog van pas komen. Dat ontdekten Australische en Nieuw-Zeelandse wetenschappers die verbonden zijn aan het National Institute of Complementary Medicine. Meer bepaald de pijn die wordt veroorzaakt door menstruatie zou erdoor verlicht kunnen worden. Om tot die conclusie te komen, werden drie maanden lang 74 vrouwen tussen de 18 en 45 jaar aan de methode onderworpen en met naalden behandeld.

En wat bleek, de proefkonijn ondervonden de eerste drie dagen van hun maandstonden tot de helft minder pijn en dat effect bleef tot een jaar lang duren. Het hielp ook tegen de hoofpijn en misselijkheid die soms met die dagen van de maand gepaard gaan. Heel wat onder hen gaven bovendien aan dat de aan PMS-gerelateerde symptomen zoals stemmingswisselingen afnamen.

"In ons proefproject stelden we wel vast dat de manuele stimulatie met naalden, zoals traditioneel wordt gedaan, beter werkte dan de techniek met elektronische impulsen. De pijn werd erdoor verlicht en de secundaire symptomen namen af", zegt onderzoeker Dr. Mike Armour.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer