Britse mag doedelzak niet mee aan boord nemen van Ryanair-vlucht

© Daily Mail

“Een regelrechte schande is het hoe ik werd behandeld”, zegt de Britse doedelzakspeelster Jennifer Hutcheron. Op de terugweg naar huis werd ze op de luchthaven van Charleroi van een Ryanair-vlucht gehaald omdat ze weigerde haar doedelzak als ruimbagage mee te geven.

tg

“De pijpen van een doedelzak zijn veel de fragiel om het instrument tussen de bagage te stoppen”, verdedigt de Britse zich.

De vrouw kwam als een van de laatste passagiers aan boord van het toestel. Omdat alle handbagageruimtes vol zaten, kon haar doedelzak er niet meer bij. En hem bij haar houden, dat werd haar verboden. “Veiligheidsprocedure”, klinkt het bij Ryanair.

Dus stelde de crew haar voor om haar doedelzak in het bagageruim te stoppen. Maar dat vertrouwde Jennifer Hutcheron dan weer niet. Gevolg was een discussie waarbij het er bij momenten heftig aan toe ging en de vrouw volgens de luchthavenautoriteiten nogal emotioneel reageerde.

Gewapende militairen

“Kan ook niet anders. Ik was op de terugweg van een herdenking aan het graf van mijn grootvader die op 25 juli 1917 door de Duitsers werd gedood. De vrouw had zelf muziek gespeeld aan zijn graf, vandaar dat ze haar instrument bij zich had.

Omdat er geen oplossing werd gevonden en de vlucht met vertraging dreigde te moeten vertrekken, werd de vrouw tussen twee agenten in van boord gehaald. “Daarna werden we ook nog geëscorteerd door twee zwaar bewapende militairen”, zegt ze.

“Ik heb een nachtje extra in België verbleven en ben ’s anderendaags tot naar huis gevlogen. Met de doedelzak in de handbagageruimte boven mijn stoel.” Het grapje heeft haar wel zo’n 300 euro extra gekost.

Ryanair: veiligheid is voornaamste prioriteit

“Deze klant kwam als een van de laatste aan boord van het vliegtuig en in lijn met ons cabinebagagebeleid werd gevraagd om haar bagage in het ruim te plaatsen aangezien er geen plaats meer was in de cabine. Zij weigerde dit echter en vertoonde verstorend gedrag. De lokale politie werd opgeroepen en de persoon werd van de terminal verwijderd. De veiligheid en het comfort van onze klanten, bemanning en vliegtuig is onze voornaamste prioriteit en we zullen op geen enkel moment onwettig of verstorend gedrag tolereren. Dit is nu een kwestie voor de lokale politie”, zegt Michael Lison van Ryanair.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen