Direct naar artikelinhoud
Zwitserland

Lichamen van vermist Zwitsers koppel na 75 jaar teruggevonden op gletsjer

De lichamen werden gevonden nabij Chandelin (foto) op een hoogte van 2.615 meter.Beeld thinkstock

De bevroren lichamen van een Zwitsers echtpaar dat 75 jaar geleden in de Alpen verdween, zijn op een krimpende gletsjer teruggevonden. Dat melden Zwitserse media.

Marcelin en Francine Dumoulin, ouders van zeven kinderen, verdwenen toen ze op 15 augustus 1942 hun koeien gingen melken in een weide boven Chandolin in het Zwitserse kanton Wallis.

"We hebben ons hele leven naar ze gezocht, zonder stoppen. We dachten dat we hen op een dag de begrafenis zouden kunnen geven die ze verdienen", zegt jongste dochter Marceline Udry-Dumoulin in de plaatselijke krant Le Matin. "Na 75 jaar wachten geeft dit nieuws me een zeker gevoel van rust."

We hebben ons hele leven naar ze gezocht, zonder stoppen
Jongste dochter

DNA-testen

De politie van Wallis liet vandaag weten dat vorige week twee personen met identiteitspapieren zijn gevonden op een gletsjer in de buurt van een skilift op een hoogte van 2.615 meter. Er zullen nu nog DNA-testen worden uitgevoerd om de identiteit van het koppel te bevestigen.

De autoriteiten vermoeden dat het koppel al die jaren geleden in een gletsjerbreuk gevallen is. Nu de gletsjer zich aan het terugtrekken is, werden hun lichamen zichtbaar.