Vlaming gewurgd teruggevonden in Nederland, bevriend koppel opgepakt

© rr

Het levenloze lichaam dat vorige maand werd aangetroffen in het Nederlandse Nispen (Roosendaal) blijkt dat van de 62-jarige Frank Serruys uit Antwerpen te zijn. Volgens de autopsie werd de man gewurgd.

jdb

Het lichaam van Serruys werd op 14 juni omstreeks 8.30 uur door een getuige aangetroffen onder een zeil in Nispen, een deelgemeente van Roosendaal (Nederland). Vlak na zijn vondst tastte de politie lange tijd in het duister naar de identiteit van de man. Het kwam zelfs tot een oproep naar getuigen in het Nederlandse televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’.

Maar nu is er dus een doorbraak. “Dankzij een intensief en doorgedreven onderzoek, dat initieel opgestart werd door de Nederlandse politie en later overgenomen werd door de Antwerpse federale gerechtelijke politie, kon de man geïdentificeerd worden als de 62-jarige Frank Serruys uit Antwerpen”, klinkt het bij het parket van Antwerpen.

© AvroTros

“Uit de autopsiebevindingen van het Nederlands Forensisch Instituut valt af te leiden dat het slachtoffer vermoedelijk daags vóór zijn ontdekking door wurging om het leven is gekomen. Op het lichaam van Serruys werden eveneens nog andere sporen van geweld aangetroffen”, zegt het parket.

De politie kon na twee huiszoekingen twee verdachten arresteren. “Deze verdachten, een 36-jarige vrouw uit Essen en haar 34-jarige vriend uit Lokeren, werden gisteren nog door de Antwerpse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. Beiden behoren tot de kennissenkring van Serruys.”

Waarom de man precies vermoord werd, is nog onduidelijk. In het belang van het verdere onderzoek wil het parket voorlopig geen verdere details geven.

© Christian Traets / SQ Vision

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen