Club Brugge haalt nieuwe middenvelder binnen én wuift er meteen ook eentje uit

Een drukke transferdag bij Club Brugge: blauw-zwart kondigde in één adem het vertrek van middenvelder Claudemir en de komst van de Australische middenvelder Riley McGree aan. De ene middenvelder voor de andere, dus. McGree tekent voor vier seizoenen in Jan Breydel. Voor Claudemir bereikte Club Brugge een princiepsakkoord met Al-Ahli FC.

jve, wic

De transfer van de polyvalente middenvelder McGree zat al langer in de pijplijn, maar omdat Adelaide United niet wilde meewerken aan een transfer, kwam het maar niet tot een definitief akkoord. Na druk van de speler op zijn club is het er nu toch van gekomen. Adelaide wil de transfer echter pas officialiseren na de aankondiging van Club Brugge.

McGree brak vorig seizoen door bij Adelaide, veroverde een basisplaats bij zijn club en versierde zo ook een eerste selectie bij de nationale ploeg. Hij zou de tweede Australische international zijn die deze zomer naar de Belgische competitie komt. Racing Genk legde eerder al doelman Danny Vukovic vast.

Claudemir vertrekt

Club Brugge neemt in één adem ook afscheid van een andere middenvelder, Claudemir. Die wordt door Al Ahli naar Dubai gehaald. Club Brugge vroeg zo’n 3 miljoen euro voor Claudemir, al is het niet duidelijk hoeveel Al Ahli nu precies betaald heeft. “Ik wil iedereen bij Club Brugge bedanken voor de voorbije jaren”, vertelde de Braziliaanse middenvelder al op de site van Club Brugge. “Ik heb van ieder moment genoten en kijk met veel plezier terug op mijn tijd hier. De aanbieding van Al-Ahli kon ik, zeker op mijn leeftijd, niet laten liggen maar ik zal Club van nabij blijven volgen.”

Normaal gezien tekent Claudemir na het afleggen van de medische tests een contract bij Al-Ahli. Hij reist morgen naar hun oefenstage in Oostenrijk.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer