© vtm

Cédric verlaat ‘Familie’ om zich te focussen op acteeropleiding in Antwerpen

Acteur Bas Van Weert (18), die sinds 2013 de rol van Cédric vertolkt in ‘Familie’, zal de reeks dit najaar verlaten. Van Weert is geslaagd voor zijn toegangsexamen aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en wil zich volledig kunnen focussen op zijn acteeropleiding.

doro

“We hebben Bas enorm zien groeien op de set van Familie, denk maar aan de verhaallijnen rond de moord op June en de recente emotionele lijn rond zelfmoordgedachten van zijn personage”, zegt Wim Feyaerts van TvBastards, het productiehuis dat Familie maakt. “Natuurlijk begrijpen we heel goed dat zijn studies nu absolute prioriteit krijgen. We gaan Bas zeker missen op de set.”

“Ik heb enorm genoten en veel geleerd van de fantastische mensen die bij Familie werken”, zegt Bas Van Weert. “Ik ben ontzettend trots dat ik vier jaar lang heb mogen deel uitmaken van zo een mooie productie. Nu voel ik dat het tijd is voor mij om een nieuwe grote kans te grijpen en me hierin te smijten.”

Bas Van Weert staat nog tot midden september op de set in Boortmeerbeek. Nadien wordt hij vervangen door een nieuwe acteur, die de rol van Cédric zal overnemen. De casting is volop aan de gang.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER