Vrouw overleden na messteek van haar man, VTM-cameraploeg moet stoppen met filmen

© bfr

© bfs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een 39-jarige vrouw is dinsdagavond in heel kritieke toestand met de MUG-helikopter weggebracht na een steekpartij in een appartement aan de Stationsstraat in Diksmuide. De vrouw overleed even later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Bert Feys en Thijs Pattyn

De steekpartij vond rond 18 uur plaats. De 39-jarige Isabelle D. raakte daarbij zwaargewond. Haar man, een vijftiger, werd in de boeien geslagen, zo bevestigt de politie. Hij zou volgens verschillende bronnen te veel hebben gedronken.

“Ik had de man gezien omstreeks 17.30 uur en hij was dan al redelijk beschonken”, vertelt een man uit Woumen, die het slachtoffer kent en de man gezien had in het park. “Hij staat bekend in de buurt voor openbare dronkenschap en huishoudelijk geweld."

Het slachtoffer werd door de brandweer vanop de derde verdieping met de ladder vanuit haar appartement gehaald. Met de ziekenwagen werd ze naar de MUG-helikopter gebracht. Die landde nabij het station van Diksmuide. De vrouw werd in heel kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze dinsdagavond laat.

'Helden van Hier'

Een cameraploeg van VTM-programma Helden van Hier volgde de interventie vanuit de ambulance, die ter plaatse kwam. “Zij gingen mee in het appartement. Omdat het om een misdaad gaat, hebben die mensen hun beeldmateriaal moeten afgeven. Zij werden ook onderworpen aan een sporenonderzoek”, aldus commissaris Johan Geeraert van politiezone Polder.

Het parket kwam ter plaatse om de zaak te onderzoeken. “We zijn nog volop bezig met het nagaan van de omstandigheden. De vrouw had een messteek gekregen van de partner”, aldus afdelingsprocureur Filiep Jodts van het parket. “Toen de cameraploeg binnen de bewuste ruimte zag wat er zich had afgespeeld, zijn ze meteen gestopt met filmen en zijn ze naar buiten gegaan.”

Door het incident was de Stationsstraat een tijdlang afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen