Direct naar artikelinhoud
Media

Gawker Media maakt doorstart onder nieuwe eigenaar

Het in juni failliet verklaarde Gawker Media is gisteren bij een openbare veiling verkocht aan Univision. Het Spaanstalige televisienetwerk, dat al langer bezig is met een digitale opmars, betaalde 120 miljoen euro voor de zeven mediasites van het bedrijf, waaronder Gawker.com. 

Oprichter Nick Denton vindt de uitkomst van de veiling positief. "We zouden geen koper hebben kunnen kiezen die meer toegewijd is aan levendige journalistiek", laat hij in een persbericht weten. Denton maakte ook bekend dat zijn medewerkers onder de nieuwe eigenaar kunnen blijven werken.

Univision is al langer bezig met digitale uitbreiding. Eerder kocht het netwerk de satirische nieuwssite The Onion en de website The Root gericht op Afro-Amerikanen.

De enige andere bieder was Ziff Davis. Het mediabedrijf verzekerde eerder de toekomst van Gawker met een voorlopige verkoopovereenkomst. Daar schreef Denton maandag over op zijn website. Ziff Davis gaf in juni aan zeker zo'n 90 miljoen euro aan Gawker te willen besteden, meldt Recode. 

Hulk Hogan 

Gawker werd in juni failliet verklaard, enkele maanden nadat een rechter Gawker.com verplichtte tot het betalen van 124 miljoen euro schadevergoeding voor het publiceren van een sekstape van showworstelaar Hulk Hogan.

De seksrel rond acteur Hulk Hogan doet roddelsite Gawker de das om.

Volgens The Wall Street Journal zijn beide partijen nog altijd in gesprek. Hogan zou met het mediabedrijf in onderhandeling zijn om een schikking te treffen. Het is niet duidelijk of de gesprekken tot een overeenkomst kunnen leiden.

Gawker.com publiceerde vaker spraakmakende verhalen over bekende Amerikanen. Zo sleurde het miljardair Peter Thiel in 2007 uit de kast. Voor de mede-oprichter van PayPal was dat en een reeks andere berichten over zijn persoon reden om Hogan bij zijn rechtszaak financieel te steunen. De betrokkenheid van Thiel werd pas bekend nadat de rechter al uitspraak had gedaan.