© vrs

Basketbalcoach die meisjes in douches filmt gaat vrijuit: slachtoffers moeten proceskosten betalen

De zeventien meisjes die een klacht indienden tegen hun voormalige trainer, W.V. uit Diepenbeek van basketbalploeg Gems Diepenbeek, hebben een factuur van het gerecht gekregen. Samen moeten ze 950 euro ophoesten omdat de trainer door een lacune in de wet vrijgesproken werd.

NV

Het hele verhaal startte in 2011 toen het Limburgse parket na wekenlange geruchten een onderzoek startte tegen de basketbaltrainer. Het kwam tot een vervolging voor aanranding van de eerbaarheid nadat speurders op zijn computers 23 mappen vol foto’s en video’s vonden van de meisjes die hij trainde. De Diepenbekenaar had hen stiekem gefilmd terwijl ze stonden douchen. Voor de correctionele rechtbank kreeg de man 18 maanden cel met uitstel en een contactverbod. De man moest ook een psychiatrische behandeling volgen en de meisjes elk een morele en materiële schadevergoeding van 375 euro betalen. Maar W.V. ging in beroep, daar werd hij over de hele lijn vrijgesproken door een lacune in de wet. “De slachtoffers stonden in een natuurlijke houding onder de douche, niet in een seksuele of pornografische”, klonk het in het vonnis. “Wat deze man gedaan heeft, is verwerpelijk, maar het was geen aanranding.”

De meisjes kregen nu een factuur van het gerecht die oploopt tot 950 euro. “Het vreemde is dat de bedragen schommelen van 39 tot 89 euro”, laat hun advocaat Marijn Van Nooten weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER