© Koen Luts

Politie filmt stiekem vrijend koppel en naturisten vanuit helikopter

De politie uw vriend? Sommige inwoners van het Engelse South Yorkshire denken daar anders over. Gisteren startte namelijk een rechtszaak tegen twee agenten en twee helikopterbestuurders. Reden: de vier mannen zouden stiekem naturisten, naakte zonnebadende inwoners en een vrijend koppeltje gefilmd hebben vanuit hun politiehelikopter.

mige

Volgens de openbare aanklager gebruikten de mannen de hightech camera’s, bedoeld om misdaden op te sporen, om stiekem naakte mensen te filmen. Zo zouden ze een moeder en haar dochters, die naakt aan het zonnebaden waren in hun tuin gefilmd hebben. Ze zouden ook over een naturistenkamp gevlogen zijn om beelden te maken. Op één video zou zelfs een vrijend koppeltje te zien zijn. Dat laatste videootje is nog het meest besproken, omdat de vrouw op een bepaald moment naar de camera zwaait. “De twee zijn ook de enigen die geen klacht hebben ingediend tegen de agenten. We hebben sterke vermoedens dat ze net als één van de agenten swingers zijn, die afgesproken hadden om de seks te filmen”, aldus de openbare aanklager.

De agenten ontkennen de aantijgingen. Een vijfde agent bekende wel. De feiten vonden plaats van 2007 tot 2012. Verwacht wordt dat de rechtszaak zo’n drie weken zal duren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer