© Sanicole Airshow

40ste editie International Sanicole Airshow belooft wel erg speciaal extraatje

Op 8 en 10 september vindt op de terreinen van Sanicole in Hechtel-Eksel de 40ste editie van de internationale vliegshow ‘Sanicole Airshow’ plaats. “Het wordt een jubileum waarbij we de 40.000 bezoekers trakteren op nog meer spektakel, plezier en wowmomenten”, laat de Airshow Director Geoffrey Buekenberghs weten.

mige

“Van een stuntshow in de jaren zeventig zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal evenement voor de luchtvaart. We zetten innovatie, kwaliteit en veiligheid centraal. Elk jaar tonen we nieuwe dingen, en dat loont. We hebben een heel trouw publiek in binnen- en buitenland, maar trekken ook elk jaar nieuwe toeschouwers aan”, weet Buekenberghs te vertellen.

Op de airshow maken demonstratieteams, straaljagers, oldtimers en helikopters indruk met duizelingwekkende stunts, demonstraties en luchtacrobatie. Dit jaar belooft het extra speciaal te worden dankzij een echte must see: de Saudi Hawks. Het is al zes jaar geleden dat ze nog in België te zien waren. “Om de zoveel jaar slagen we erin om een act naar de airshow te halen die het publiek nog nooit bij ons gezien heeft. Dit is er zo eentje.” De Saudi Hawks zijn het Royal Saudi Air Force aerobatic display team, en maken deel uit van het 88ste eskadron in hun thuishaven in Tabuk in Saoedi-Arabië. Het team bestaat uit zes groen-witte BAe Hawks, die uitgerust zijn met witte, rode, blauwe en groene rookgeneratoren. “Hun show is een echte belevenis voor jong en oud en omvat spectaculaire vliegformaties, luchtkunst en stunts”, aldus de organisatie.

Dit jaar nemen ruim 20 landen deel aan het evenement. “Naast de Saoedi-Arabische Luchtmacht nemen dit jaar zowel de Zweedse, Finse als Griekse luchtmacht voor het eerst deel aan de Airshow”, besluit Buekenberghs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer