© fvv

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

Zoontje Elodie Ouedraogo steelt show tijdens radio-interview

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakte dinsdagavond bekend dat de Russische estafetteploeg in de 4x100m de gouden medaille van de Spelen van 2008 in Peking moet inleveren. Het goud komt logischerwijs naar België, dat in de finale tweede werd. Elodie Ouedraogo is opgetogen, maar tijdens een interview in De Ochtend stal vooral haar zoontje de show.

inke

Elodie Ouedraogo heeft zelf nog geen officiële melding gekregen van haar gouden medaille. Het was haar collega Jeroen D’hoedt die haar gisteren van het nieuws op de hoogte bracht. “Het hoogst haalbare voor ons was brons. Met zilver waren we dus al zo gelukkig dat we daar verder niet over nagedacht hebben. Het is een beetje zuur wanneer je beseft wat ons ontnomen is, maar tegelijk zijn we ook al acht jaar verder”, reageerde ze woensdagmorgen in De Ochtend op Radio 1.

“Kim (Gevaert) heeft al kinderen, ik heb een zoontje”, vertelde Ouedraogo nog. Zoontje Remus, dat de voormalige topatlete samen met cartoonist Jeroom heeft, brabbelde er ondertussen lustig op los. Beluister het fragment hier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is nu wel nog aan de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) om de vrijgekomen eerste plaats en de bijbehorende gouden medaille aan de Belgische aflossingsploeg toe te kennen. Kim Gevaert, Hanna Mariën, Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée zullen dan op 9 september tijdens de Memorial Van Damme gehuldigd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer