Maak kennis met Tripfixer: deze chatbot geeft je tips voor uitstapjes in Antwerpen

De provincie Antwerpen heeft ‘Tripfixer’ gelanceerd, een chatbot die bezoekers gepersonaliseerde tips geeft over het aanbod van ruim 14.000 activiteiten in de provincie. Je kan de chatbot ook raadplegen op de Wat te doen-pagina van onze website.

Je kan het gesprek met de chatbox simpelweg aanvatten met “hallo”. “Goeiedag. Ik ben Tripfixer. Als je op zoek bent naar een ideale activiteit in de provincie Antwerpen dan ben ik je man, … enfin bot. Zullen we?” antwoordt die dan. Zo ben je vertrokken voor een zoektocht naar een activiteit.

Tijdens het gesprek biedt de chatbot keuzes over je plannen. Je moet zelf niet veel typen, maar vooral opties aanklikken. Wanneer wil je iets doen? Waar? Met wie? Welk thema? Ondertussen biedt Tripfixer al het een en ander aan van activiteiten, maar je kan blijven specifiëren.

Surf naar de Wat te Doen pagina van onze site en je vindt de Tripfixer rechts onderaan de pagina. Ben je mobiel aan het surfen kan je de tripfixer raadplegen via Facebook.

Voorstellen op maat

“We zien dat mensen vooral via de smartphone last-minute een activiteit wilden vinden”, legt Paul Hendrickx uit, diensthoofd communicatie bij de provincie Antwerpen. “Dus hebben we ons daaraan aangepast.” Het ensemble aan 14.000 activiteiten gaat van concerten, over tentoonstellingen, tot kinderspeurtochten, ga zo maar door. De provincie vroeg alle lokale besturen zo veel mogelijk happenings door te geven.

Het is in se hetzelfde activiteitengamma als op de site van ‘Uit in Vlaanderen’, maar de die webpagina blijkt niet handig genoeg. “De site van Uit in Vlaanderen geeft een te ruim aanbod om uit te kiezen op korte termijn. De chatbot doet specifiekere voorstellen.”

Proefperiode

De bot is al twee weken in werking, maar onder de radar, bij wijze van proefperiode. In die weken babbelde Tripfixer al bijna 4000 keer. “Die gesprekken verliepen al vlot, maar we blijven de bot nauwgezet volgen en bijsturen”, zegt Hendrickx. Die zal beter en beter functioneren. Als het goed aanslaat willen we het project langer dan de zomer laten doorlopen.”

Om de Tripfixer te promoten, worden er van 24 tot 28 juli prijzen uitgereikt aan gebruikers. Je kan onder meer een hotelovernachting en concerttickets in het Rivierenhof winnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER