© Hollandse Hoogte

Palma de Mallorca wil campagne starten tegen zuiptoerisme

De burgemeester van Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland Mallorca, wil het zuiptoerisme aanpakken met een nieuwe campagne. Dat zei hij woensdag na een onderhoud met de Duitse consul Sabine Lammers.

Antoni Noguera wil toeristen met de campagne informeren over de gewenste gedragsregels, nadat het vorige week nog tot gevechten was gekomen tussen twee Duitse toeristen in de vooral bij Duitsers erg populaire uitgaansbuurt Ballermann.

De Duitse consul toonde zich bereid om mee te werken met de stadsdiensten aan de campagne, volgens de burgemeester. Ze benadrukte daarbij wel dat slechts een kleine minderheid komt louter om te drinken en ruzie te zoeken. “Dit soort toerisme creëert een vals stereotype”, aldus Noguera.

Vooral het strandgedeelte van Ballermann staat bekend voor buitensporig drinkende toeristen, die er aan “emmerzuipen” doen. “We willen deze toeristen niet”, aldus Noguera. Dat geldt in het bijzonder voor neonazi’s die er vorige week opdoken. Voor hen is er “nultolerantie”, klonk het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer