© ima

Twaalf maanden cel voor verkrachter met broek op enkels

Een 35-jarige Roemeen is schuldig bevonden aan de verkrachting van een 49-jarige vrouw. Toen de politie toekwam, vluchtte hij met de broek op de enkels de struiken in. Hij kreeg twaalf maanden cel, waarvan de helft effectief.

Ivo Meulemans

Ioan V. zit sinds 8 april in de gevangenis van Turnhout. Die avond hoorde een getuige een vrouw gillen en smeken de politie te bellen. De man zag de vrouw in een grasveldje nabij het Akkerpad in Turnhout liggen. Bovenop haar lag een man met ontbloot achterwerk.

“Toen de politie arriveerde, vluchtte de beklaagde met de broek op de enkels weg. De agenten konden hem oppakken”, zei de substituut-procureur. “De vrouw was ontdaan van haar slipje. Juridisch gaat het om pure verkrachting.”

De Roemeen zag het anders en vroeg de vrijspraak. “Ik was die avond op uitstap geweest met die vrouw. Onderweg zijn we beginnen kunnen en nadien op de grond gevallen.”

Volgens de rechter betwistte de beklaagde ten onrechte de feiten. “Toen de beklaagde seksuele handelingen stelde, riep de vrouw luidkeels om hulp. Het is niet bewezen dat ze toestemming gaf, wel integendeel.”

Ioan V. kreeg twaalf maanden cel, waarvan de helft met uitstel. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER