© © Alexander Meeus

Plan om vakantiedagen met collega’s te delen half jaar uitgesteld

Werknemers krijgen voorlopig niet de mogelijkheid om vakantiedagen over de jaren heen op te potten. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) geeft de sociale partners een half jaar extra tijd om een alternatief te bedenken. Dat bericht De Tijd donderdag.

(belga)

Het loopbaansparen was voorzien in de wet Werkbaar en Wendbaar Werk van minister Peeters en zou normaal vanaf augustus in werking treden. Maar omdat de vakbonden en de werkgevers zich niet konden vinden in zijn initiatief had de CD&V-minister hen tot eind juli gegeven om met een alternatief voorstel te komen.

Uitstel

Voorlopig is dat niet gelukt. Peeters heeft daarom de wettelijk voorziene uitstelprocedure geactiveerd, waardoor de sociale partners nog zes maanden extra krijgen om met een akkoord te komen. In een Koninklijk Besluit geeft Peeters de vakbonden en de werkgevers nog tot eind januari. “Als ze dan geen voorstel hebben, is de wet van toepassing en zal het loopbaansparen in werking treden zoals het in de wet voorzien is”, klinkt het op zijn kabinet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer