Hagelbollen zo groot als ijsblokjes zorgen voor schade tijdens hevig onweer

In de omgeving van Mechelen heeft een onweer afgelopen nacht lelijk huisgehouden. Er vielen hagelbollen zo groot als ijsblokjes uit de lucht.

Sven Van Haezendonck, Theo Derkinderen

Een stevig onweer met felle regen en bliksems trok woensdagnacht over de regio Mechelen. Vooral in de buurt van de Tervuursesteenweg in Mechelen-Zuid en in Zemst maken mensen ook melding van schade.

Zo zorgden hagelbuien daar voor deuken in auto’s, kapotte dakgoten en -koepels, beschadigde veranda's en zelfs waterschade in huizen. Bij Alain Willocx in de Beukstraat kwam de dakgoot en regenpijp van de woning verstopt te zitten door de hagel. De regen die nadien met bakken uit de lucht viel zocht een uitweg naar binnen en stroomde via het plafond en de spots binnen in de woonkamer.

En in de loop van ochtend stond Alain nog een tweede onaangename verrassing te wachten. De hagelbollen hadden tientallen kleine blutsen in het koetswerk van zijn auto gemaakt.

Onze fotograaf was vannacht rond 2u30 op pad in de omgeving van Herentals, daar maakte hij deze beelden van het onweer met de dashcam van zijn wagen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vandaag nog buien

Donderdag is het nog altijd bewolkt of zwaarbewolkt met regen en buien en de eerste uren is er daarbij ook nog kans op onweer in het oosten en het noorden van het land. In de loop van de namiddag wordt het vanaf het westen droger en komen er ook opklaringen. De maxima liggen tussen 20 of 21 graden aan zee en in de Ardennen, plaatselijk nog 25 graden in de Kempen.

Vrijdag verwachten we droog weer met afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost.

Zaterdagvoormiddag zijn er nog brede opklaringen in de oostelijke landshelft. In het westen is het al zwaarbewolkt en neemt de kans op neerslag toe. Zondag is het overwegend zwaarbewolkt en verwachten we perioden van regen of buien. In het centrum en vooral in het zuiden is het mogelijk wat droger.

In het begin van de volgende week wordt het wisselvallig met soms opklaringen, maar af en toe ook enkele buien. In de kuststreek en langs de Franse grens is het mogelijk droger. De maxima liggen rond 22 graden in het centrum van het land.

Heeft het onweer ook bij jou lelijk huis gehouden vannacht? Stuur hier jouw getuigenis of foto’s door:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER