Bromfiets nog maar pas gekocht, of klungelige dief ligt al op vinkenslag

© atb

© atb

© atb

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Iemand heeft dinsdagnacht geprobeerd de pas gekochte bromfiets van Marc Coomans uit Kessel-Lo te stelen. Diezelfde nacht werden de stuursloten van nog eens drie bromfietsen geforceerd. Een vijfde brommer werd verhakkeld teruggevonden.

Alain Trappeniers

Marc Coomans (57) uit Kessel-Lo kocht twee weken geleden een tweedehands scooter voor 650 euro. In afwachting van het kenteken staat de brommer voor de familiale woning aan de Hoegaardsestraat in Kessel-Lo. Nog geen kilometer heeft hij ermee gereden en toch kijkt de vijftiger na een mislukte diefstal dinsdagnacht al aan tegen extra kosten. “Het stuurslot is geforceerd”, vertelt Marc. “Ik krijg de machine niet meer aan de praat. Ook de rechterspiegel is afgebroken en het hangslot is beschadigd.”

Het was Marcs buurvrouw Vicky Demares (54) die de dief omstreeks 3.30 uur betrapte. “We slapen met de ramen open”, vertelt Vicky. “Plots werd ik gewekt door een geluid dat ik niet kon thuisbrengen. Normaal weet ik wie er om welk uur thuiskomt en vertrekt. Maar dit geluid was anders. Eerst dacht ik aan een kick-start van een brommer, maar vermoedelijk probeerde de dader het hangslot te breken door de bromfiets voor- en achteruit te duwen.”

Ervandoor met damesfiets

Uit nieuwsgierigheid ging Vicky kijken door het slaapkamerraam. “Even verderop in de straat zag ik die jongeman staan. Ik herkende hem niet omdat hij een helm op het hoofd had. Toen ik hem toeriep, liet hij de scooter vallen. Met een damesfiets is hij ervandoor gegaan”, aldus nog Vicky.

‘s Ochtends merkte de vrouw dat de dief niet alleen de brommer van Marc viseerde, ook haar eigen scooter was beschadigd. “Het stuurslot is geforceerd, waardoor ik niet meer vrij kan draaien. Vanochtend hebben ze me met de auto naar het werk moeten voeren”, luidt het. Op een tussenkomst van de verzekering rekenen de gedupeerden niet.

Nog meer meldingen

Bij de Leuvense politie kregen ze gisterochtend nog meer meldingen van beschadigde bromfietsen. “Ook in de Broekstraat in Heverlee probeerden onbekenden twee bromfietsen te stelen”, zegt Marc Vranckx van de Leuvense politie. “De rijwielen waren verplaatst en bleken zwaar beschadigd.” Bewoners van de Platte Lostraat ten slotte verwittigden de hulpdiensten toen ze in de straat een zwaar verhakkelde brommer aantroffen. Van die bromfiets was de bedrading losgetrokken. Het voertuig werd voor verder onderzoek meegenomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen