Bomboclat mikt op breed publiek voor eerste editie exotisch muziekfestival

© mvn

Vijf jaar na het vertrek van Polé Polé Beach is Zeebrugge opnieuw het decor voor een exotisch muziekfestival. Van vrijdag tot zondag palmt Bomboclat het strand in met reggae, afro en dancehall. “We gaan voor een breed publiek.”

Koen Theuns

Nadat elektronische dansmuziek succesvol de weg vond naar het strand van Zeebrugge — Wecandance is in augustus al aan zijn vijfde editie toe — wordt het grootste evenementenstrand van het land komend weekend overspoeld met klanken uit Afrika en de Caraïben. Voor de eerste editie verwacht Bomboclat meer dan veertig groepen en dj's, verspreid over twee podia. “We zijn er zeker van dat een festival als Bomboclat zijn plaats heeft op de kalender. Binnen het genre is er in onze contreien een leemte op te vullen. We zijn ook Polé Polé of Couleur Café niet, we hebben een eigen verhaal. We zetten meer in op de hedendaagse varianten van het genre, zoals dancehall en reggaeton”, zegt Wannes Loosveldt.

Met headliners als Konshens, Charly Black, en Anthony B wist de organisatie ook een aantal toppers binnen hun genre te strikken. Een evenement voor de liefhebbers, al mikt de organisatie op een veel breder publiek. “We willen niet zomaar een dancehall- of reggaetonfestival zijn, maar wel een tropical festival, waar de totaalbeleving centraal staat. Zo trekken we de tropische lijn door naar onder andere het culinaire luik”, zegt Wannes. Er zijn heel wat exotische keukens vertegenwoordigd op het festival, van Vietnamees en Thais over Keniaans en Tanzaniaans tot Jamaicaans en Antilliaans. Al is er ook lekkers van eigen bodem, met de Brugse restaurants Tom's Diner, De Republiek en ijsmaker Missault.

Daarnaast mikt Bomboclat niet alleen op de typische festivalganger, maar wil de organisatie er een echt familiefestival van maken. “We zetten heel erg in op jonge gezinnen. Er is een speeldorp voor kinderen, met onder andere een springkasteel, hindernissenparcours en waterglijbaan. Monitoren ontfermen zich over de kinderen. Mede om dezelfde reden duurt het festival ook niet tot in de vroege uurtjes, maar eindigt het laatste optreden telkens om middernacht. Muziek moet voor iedereen een feest zijn, ook voor de buren.”

INFO

Alle informatie op www.bomboclat.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen