Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Vanavond spelen de Red Flames tegen Noorwegen. Geen voetbalfan? Geen enkel probleem, ook voor u is er straffe kost op tv. Raadpleeg hier het volledige tv-aanbod.

Noorwegen - België

'Noorwegen - België.' Verslag van de wedstrijd Noorwegen - België. Commentaar: Eddy Demarez. Met voor- en nabeschouwing gepresenteerd door Ruben van Gucht.

De wedstrijd van afgelopen zondag tegen Denemarken - op papier de meest haalbare tegenstander uit de groepsfase van dit EK - draaide voor onze Red Flames uit op een behoorlijke teleurstelling. Na een ietwat knullige vroege tegengoal konden Tessa Wullaert en co nooit echt doordrukken, al had het elftal van bondscoach Ives Serneels wel een gelijkmaker verdiend op basis van de prestaties in de tweede helft. Deze vooravond treden de Red Flames aan tegen Noorwegen, de hoogst gerangschikte tegenstander uit hun groep. De bondscoach is alvast formeel: 'Drie punten pakken tegen de Noren is een must!'.

Om 17.35 op Canvas.

Noorwegen - België
Beeld Rv

Check-point

'The Workers Cup.' Tot nader order gaat het WK van 2022 nog altijd door in Qatar. Ook nu wordt er trouwens al gevoetbald. In de werkkampen van Qatar houden de arbeiders die de stadia bouwen een eigen voetbaltoernooi.

Rond het WK voetbal van 2022 in Qatar gonzen al jaren geruchten van corruptie. De bouwvakkers ter plekke zijn vooral Afrikaanse en Aziatische arbeidskrachten die in de praktijk als slaven worden behandeld. 'Check-point' vertelt vanavond over The Workers Cup: een soort onderling WK tussen deze arbeiders.

Om 21.25 op Canvas.

Check-point
Beeld RV

Telefacts zomer

'Ontspoord: het tragikomische levensverhaal van Darius.' Darius McCollum is 51 en al 32 keer veroordeeld omdat hij een metro of een bus had gekaapt. Hij doet het niet met kwade bedoelingen. McCollum heeft het syndroom van Asperger, een vorm van autisme, en is al van kinds af aan bezeten door de metro. Hij kan het niet laten: als hij een metro ziet, moet hij ermee rijden. Maar door zijn passie heeft hij er nu al 23 jaar gevangenis opzitten.

 De documentaire is in feite een felle aanklacht tegen het falende Amerikaanse rechtssysteem, dat de man liever in de gevangnis plaatst dan hem de zorg te bieden die hij nodig heeft.

Om 22.05 op VTM.

Telefacts zomer
Beeld RV

La piscine

De geliefden Jean-Paul en Marianne brengen hun vakantie door in een luxueuze villa nabij Saint-Tropez. Marianne nodigt haar ex-minnaar Harry en zijn achttienjarige dochter Penelope uit voor een bezoekje. Het provocerende gedrag van Harry veroorzaakt al snel wrevel. Terwijl de spanning in de villa stijgt, lijkt Jean-Paul te bezwijken voor de charmes van Penelope.

Regisseur Jacques Deray weet de erotische spanning tussen ex-geliefden Romy Schneider en Alain Delon subtiel op te bouwen in dit passionele misdaaddrama dat zich afspeelt aan de Côte dAzur.

Om 22.45 op Canvas.

La piscine
Beeld RV

The Condemned

De Russische strafgevangenis Colony 56 ligt in een bos ter grootte van Duitsland, op zeven uur rijden van de dichtstbijzijnde stad. Het is een strengbeveiligde gevangenis waar 260 levensgevaarlijke Russische moordenaars hun straf uitzitten.

Om 23.50 op NPO 2.

The Condemned
Beeld RV