© EPA

Argentijnse voetbalfederatie erkent schuldenberg van 30 miljoen euro

De Argentijnse voetbalbond (AFA) heeft woensdag erkend een schuldenberg van zo’n 30 miljoen euro te torsen. Dat verklaarde Armando Pérez, de voorzitter van het crisiscomité dat door de FIFA werd aangesteld om de nooit geziene schuldenlast omlaag te krijgen.

“De AFA heeft zo’n 30 miljoen euro schulden”, wond Pérez er geen doekjes om. “Ook de clubs hebben samen ongeveer 66 miljoen euro schulden. We kennen de feiten, nu is het zaak een oplossing te vinden. De bond werd slecht geleid en er is veel geld verspild. We rekenen ook op het geld van de regering, die recent een financieringsprogramma voor de federatie heeft opgestart.”

Het crisiscomité werd opgericht door de Wereldvoetbalbond om de lopende zaken af te handelen en voor 30 juni 2017 voorzittersverkiezingen te organiseren.

Het Argentijnse voetbal gaat momenteel door een nooit geziene crisis. Terwijl de start van de competitie op 26 augustus op een helling lijkt te staan, staken ook de scheidsrechters, moet de bond de ontslagnemende bondscoach Martino nog acht maanden salaris en dreigen de grote clubs met de oprichting van een nieuwe competitie, los van de AFA. Daarnaast werd Argentinië ook nog eens roemloos uitgeschakeld in de groepsfase van het olympisch voetbaltoernooi en deed de commotie rond het al dan niet stoppen als international van Lionel Messi heel wat stof opwaaien.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer