© rdr

© rdr

© rdr

© rdr

© rdr

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wilhelm Tell investeert 1 500 000 euro in recreatiepark

Minister Ben Weyts opende bij recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek een nieuwe sanitaire blok. De installatie is vooral kind- en gezinsvriendelijk, met onder meer jacuzzi en bubbels in het bad, heeft 500 000 euro gekost.

RDR

Wilhelm Tell is niet alleen kindvriendelijk, er zijn ook mensen welkom die het financieel moeilijker hebben. "Via Toerisme voor Allen kan je hier op vakantie komen, mensen die het moeilijker hebben kunnen aan een lager tarief in een zelfde accommodatie als anderen verblijvent”, opent Lode Nulmans.

Toerisme Vlaanderen voorzag een subsidie van 180 000 euro voor de nieuwe sanitaire installatie. Het nieuw sanitair gebouw meet 14 m x 14 m. “Nieuwe toiletten, douchen en grote wasruimtes voor families. Op het zadeldak liggen zonnepanelen voor zonneboilers. Voor het sanitair wordt hemelwater hergebruikt waar mogelijk”, verduidelijkt Lode Nulmans nog.

De familiecamping van Lode Nulmans en Helga Roex Wilhelm Tell heeft dus alle comfort in huis. Aan de nieuwbouw met het modernste sanitair hangt een prijskaartje van 500.000 euro. Toerisme Vlaanderen investeerde 180.000 euro in de nieuwbouw. "Dankzij deze gerichte steun kunnen wij onze camping gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek. Naast de toiletten, wastafels en douches hebben we ook geïnvesteerd in extra comfort met zelfs ontspannende ligbaden met jacuzzi voor de hele familie", vertelt Lode Nulmans van Wilhelm Tell.

"Waar ouders vroeger hun kids in een te klein hokje moesten omkleden, hebben we geïnvesteerd in grote gezinsbadkamers, verlaagde wasbakken en toiletten, speelse douches." Het gebouw is zeer gezinsvriendelijk en toegankelijk, ook voor mensen met een beperking. Lode: "Ook een kindvriendelijk gebouw met leuke figuurtjes. In de kinderdouches komt het water uit een aapje en wasbeertje. Met de vorige realisaties van de speeltuin en de veranda aan het waterparadijs, is deze investering een versterking van het al zeer kindvriendelijke product dat we hadden."

Gedeputeerde Igor Philtjens: "Een zeer ondernemende familie. Zij zorgen ervoor dat de Limburgse gastvrijheid voor iedereen toegankelijk is en die dag in dag uit bijdragen aan de welvaart én het welzijn van de Limburgers."

Minister Ben Weyts: "Toerisme is economie en jobs. Wat men hier doet is investeren in toegankelijkheid en investeren in comfort voor alle toeristen."

Burgemeester Benny Spreeuwers: "De familie Nulmans heeft de voorbije jaren al fors geïnvesteerd om toeristen zo aangenaam mogelijk te ontvangen en ze te laten genieten van hun vakantie of daguitstap. Deze nieuwbouw is opnieuw een extra troef voor de vele vakantiegangers die naar Wilhelm Tell afzakken. De camping is met de nieuwbouw zeer hedendaags uitgerust. Alle comfort is hier aanwezig voor een aangename vakantie."

Het huidige sanitair gebouw wordt verbouwd tot animatieruimte. In een latere fase is een uitbreiding en modernisering van de recreatieve voorzieningen, buitenzwembad, waterspeeltuigen en binnenspeeltuin met ligweiden en speeltuin voorzien. Wilhelm Tell zelf investeert in totaal 1 500 000 euro in de uitbouw van het recreatiepark.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer