Direct naar artikelinhoud
Video

Valentine (14) maakt animatiefilmpje voor Cartoon Network

Valentine won een prijs met haar stop-motionfilmpje.Beeld HLN

Valentine Verheyen (14) uit Berlaar heeft de hoofdprijs gewonnen in de categorie 'Animatie' van de Europese talentenwedstrijd Imagination Studios. Honderden Vlaamse kinderen namen met hun eigen unieke creaties deel aan de wedstrijd, die georganiseerd werd door televisiezender Cartoon Network.

De jury van Kunstbende ging met een kritische blik door alle inzendingen, waaruit Valentine Verheyen uit Berlaar in de categorie 'Animatie' tot winnaar verkozen werd. Zij studeert Latijn-Wetenschappen aan het Heilig Hart van Maria in Berlaar.

"Ik teken al van toen ik 2 jaar was. Ik heb de liefde voor het tekenen van mijn twee opa's gekregen, die elk een atelier hebben waar ze tekenen en schilderen. Ik ga ook naar de Lierse Academie voor Schone Kunsten en teken vooral dieren omdat ik veel interesse heb voor hun anatomie. Toen ik hoorde dat er een cartoon-tekenwedstrijd georganiseerd werd, heb ik een animatiefilmpje gemaakt en ingezonden", vertelt Valentine.

Voor haar inzending maakte Valentine een stop-motionfilmpje. "Ik tekende mijn paarden en heb die uitgeknipt. Daarna heb ik de paarden achter elkaar gemonteerd op een achtergrond via het programma 'Stop Motion' zodat het een filmpje werd. Het is alsof de paarden uit zichzelf bewegen. Dezelfde techniek past men ook toe bij tekenfilms", legt ze enthousiast uit.

Het winnende filmpje zal regelmatig te zien zijn op televisiezender Cartoon Network. Daarnaast heeft Valentine ook een prijzenpakket gekregen, waaronder een nieuwe tekentablet en een digitale en drukgevoelige pen voor haar iPad.