Eén ontsnapte gevangene gevat door politie, andere nog voortvluchtig

© dvd

© Dennis Van Damme

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Eén van de twee gevangenen, die donderdagochtend ontsnapten aan het hof van beroep in Antwerpen, is gevat “na doorgedreven onderzoek”. Dat bevestigt de Antwerpse politie.

dvd,inke

De ontsnapte gevangene werd opgepakt in de Belegstraat op het Antwerpse Zuid. Zijn kompaan is nog voortvluchtig.

Donderdag ontsnapten in of aan het Antwerpse hof van beroep twee gedetineerden. Dat gebeurde bij hun overbrenging. Minstens een van hen, de 20-jarige Hossine E.M., moest er verschijnen voor de kamer van inbeschuldigingstelling. Hij zat in voorhechtenis voor een woninginbraak in het Antwerpse en kwam voor de KI om zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling te vragen.

Samen met een andere gedetineerde nam hij op een gegeven moment de benen. Over de tweede ontsnapte is niet meteen meer bekend, al staat ook hij volgens de politie bekend voor “onder meer zware diefstallen”. De twee zouden ontsnapt zijn uit een politievoertuig. Een agent zou daarbij slagen hebben gekregen.

Na de ontsnapping zette de politie meteen een grote zoekactie op, met luchtsteun van de politiehelikopter. Om 17.30 uur meldde de politie dat een van de twee ontsnapten is opgepakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen