Overval met geweld in Moeskroen: ook tweede minderjarige geplaatst

Twee minderjarigen zijn opgepakt nadat ze maandag een koppel op agressieve wijze hebben overvallen in een bank in Moeskroen. Een van de twee daders die in Moeskroen woont, is geplaatst in een gesloten instelling. De jeugdrechter liet ook de andere jonge dader plaatsen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Kortrijk woensdag.

De feiten deden zich maandagochtend voor aan een bankautomaat in de wijk rond het station van Moeskroen. Een koppel zestigers werd daar met geweld overvallen door twee minderjarigen. Tijdens de overval haalde een van de twee daders een mes boven en bedreigde de man. Niemand raakte gewond.

De twee jonge daders namen de benen maar werden al snel ingerekend door de lokale politie. Een 15-jarige meisje uit Moeskroen werd maandag al voorgeleid bij de jeugdrechter van Doornik. Die heeft uiteindelijk beslist om haar te plaatsen in een gesloten centrum voor jonge meisjes in Saint-Servais (Namen).

Ook haar kompaan, een 14-jarige uit Menen, moest voor de jeugdrechter komen, in Kortrijk. En ook dat meisje werd in een instelling geplaatst, aldus het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen