Direct naar artikelinhoud
Games

Aardverschuiving in het echt? Dan gaat snelweg ook dicht in trucksimulator

Met de vlam in de pijp? Niet meer op SR-1 in Californië. © SCS SoftwareBeeld American Truck Simulator

Hij heeft vele namen, zoals de California State Route 1, de Pacific Coast Highway (PCH), de Cabrillo Highway, de Shoreline Highway en de Coast Highway. Er zijn liefst vijf songs aan gewijd. Maar de jongste wetenswaardigheid over deze iconische snelweg van ruim duizend kilometer is dat hij sinds twee maanden een stuk korter is. 

Op 20 mei schoof er 800 Olympische zwembaden aan puin en modder van de berg waar langs de State Route 1 voert. Dat stuk, zo'n honderd kilometer ten zuiden van Monterey (Californië), werd daarmee 'voorlopig' onbegaanbaar.

En niet alleen voor weggebruikers in het echt. Ook voor de bezitters van American Truck Simulator, een realistische game waarin je het leven van een vrachtwagenchauffeur kunt beleven zonder de deur uit te gaan. Ontwikkelaar SCS Software heeft aangekondigd dat bij de eerstvolgende update het bedolven deel van State Route 1 ook niet meer virtueel valt te berijden.

Niet iedereen is daar blij mee. "Ladingen vervoeren door Californië kan vaak zo saai zijn omdat je dan meestal op en neer over de I-5 moet rijden", klaagt Reddit-gebruiker APeacefulWarrior. "Een alternatieve route kiezen via een deel van de Pacific Coast Highway scheelde enorm in de verveling."