© EPA

Mathilde ziet het rooskleurig op nationale feestdag

Koningin Mathilde verscheen deze ochtend aan de zijde van koning Filip in oudroze jurk van zijde jacquard, een creatie van haar vaste kledingadviseur en kersvers baron Edouard Vermeulen. Ook de prinsessen Elisabeth en Eléonore waren in het roze.

tib

Voor de foto’s staat het altijd mooi, jurken in verschillende tinten van dezelfde kleur. De koninklijke familie oogde dan ook een perfect plaatje toen ze vanochtend aan de Brusselse kathedraal arriveerde voor het Te Deum. De jurk van koningin Mathilde was er één in oudroze, prinses Elisabeth was in het fuchsia en prinses Eléonore in het babyroze. De prinsen Emmanuel en Gabriël droegen een donkerblauw kostuum en een lichtblauw hemd, in harmonie met het generaalsuniform van koning Filip.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De jurk van Mathilde is afgewerkt met een bloemenpatroon, klokmouwen en boothals en ze draagt een bijpassende hoed van de Brusselse ontwerper Fabienne Delvigne. De jurk is een creatie van Edouard Vermeulen, die deze week een adellijke titel kreeg. Net als Dries van Noten mag hij zich voortaan baron noemen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Mathilde voor roze kiest op de nationale feestdag: ook vorig jaar droeg ze een poederroze jurk voor het Te Deum.

© BELGA

© EPA

© EPA

© REUTERS

© REUTERS

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer