© YouTube

Slachtoffer van zuuraanval maakt zich klaar voor New Yorkse catwalk

De Indische Reshma Banoo Quereshi (19), die twee jaar geleden het slachtoffer van een aanval met zoutzuur, zal in september over de catwalk flaneren tijdens de New Yorkse modeweek.

vwh

Sinds de schoonbroer van Reshma haar aanviel met zoutzuur heeft ze verschillende littekens op haar lichaam en in haar gezicht. De jonge vrouw verloor zelfs een oog maar de wil om een leven te leiden zoals zij dat wenst, verloor ze nooit. Kort na het gruwelijke incident ging Reshma samenwerken met Make Love Not Scars, een Indische organisatie die slachtoffers van zuuraanvallen de kans biedt om de draad weer op hun eigen tempo op te pikken en naar een verbod streeft op de verkoop van zoutzuur bij de drogist.

Reshma is nu het gezicht van de organisatie en mag in september op de catwalk van Make Love Not Scars flaneren tijdens de modeweek in New York. De vrouw, die nog nooit buiten India heeft gereisd, is in de wolken met het aanbod. “Ik heb gerealiseerd dat schoonheid niet gaat over hoe we er in de spiegel uitzien. Het is belangrijker om een mooi hart te hebben”, zei ze in een reactie aan de Hindustan Times. “Het is tijd dat we echte sterke vrouwen een stem geven”, aldus de organisatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer